Η ELK από την ίδρυση της το 2013,έχει ως στόχο να αυξήσει την διασκέδαση του παίκτη προσφέροντας πληθώρα παιχνιδιών στα online casino.Η εταιρεία αναπτύσσει συνεχώς νέο υλικό, δίνοντας συνεχώς έμφαση στα αξεπέραστα γραφικά της και με μότο ‘’ποιότητα και όχι ποσότητα’’.
Από την αρχή της η ELK κατάφερε να προσφέρει σε εκατομμύρια παίκτες μια τρομερή εμπειρία παιχνιδιού, μέσω των κορυφαίων γραφικών και των πρωτοποριακών μαθηματικών μοντέλων της. Τα γραφεία τους βρίσκονται στην Σουηδία στο κέντρο της Στοκχόλμης και τα παιχνίδια που δημιουργεί πάντα διέπονται από τρεις βασικές αρχές: την τέχνη, τα μαθηματικά και την τεχνολογία. Ένας ακόμη λόγος που κατάφερε να πετύχει η ELK είναι η επιμονή της στο να δημιουργεί συνεχώς παιχνίδια με εντελώς διαφορετικά θέματα και να επιδεικνύουν φαντασία και δημιουργικότητα. 

Κατά την διάρκεια της ύπαρξης της, η ELK έχει στο δυναμικό της πάνω από 40 παιχνίδια, όπου καθένα από αυτά έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και δέσμευση. Στο Nitropolis για παράδειγμα μπορούμε να παίξουμε σε ένα slot το οποία διαδραματίζεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου εγκληματικές συμμορίες κυβερνούν την πόλη, ενώ στο visitors,αγελάδες απαγάγονται από εξωγήινους!
 

Συμπληρωματικά οφείλουμε να αναφέρουμε πως η ELK Studios παρέχει παιχνίδια με πληρωμές σε ομάδες και παιχνίδια με περισσότερες από 85.000.000 γραμμές πληρωμής!